Bilderna från Debaser

http://crankitup.se/m/photos/browse/album/Rock-4-Childrens-Right-Debaser/owner/LindaFlorin

Här har ni mina och den andra fotografens sköna bilder från i onsdags, enjoy!

Dagen efter plåtningen på Rock 4 Childrens Rights

Wow..jag hade ca 400 bilder att gå igenom ifrån plåtningen igår. Helt sjukt vad man skjuter bilder i stundens hetta, men man har ju bara en chans när de kommer till att få den perfekta bilden. Jag har lite smakprov från de tre band jag plåtade. De var Blindside, Clawfinger och Scar Symmetry.


Plåtning på Debaser

Imorgon ska jag plåta Rock 4 Childrens Rights på Debaser http://www.debaser.se/kalender/6585/

Ska bli kul med lite olika band och i en större lokal :) oavsett så känner jag mig alltid lite ball när jag fotar framför stängslet!

Bilderna från The Scams

http://crankitup.se/m/photos/browse/album/The-Scams-Nalen/owner/LindaFlorin

Nu har bilderna från The Scams på Nalen publiserats. Enjoy!!

Stockholmsvandring

Hittade lite gamla bilder från min familjs fotodag i Stockholms stad. Det var en skön höstdag som jag minns det och vi var ute i flera timmar och fotade. Jag diggar verkligen bilden på killen på hötorget med påsen på huvudet. Han ville verkligen vara med på bild ;)


Hur jag fotade röken

Tjaba! Jag har ritat e liten instruktion på hur jag fotade röken bilderna.Det är superviktigt att inget av ljuset kommer på den svarta bakgrunden och bara på röken. Jag använde mig av två stora böcker för att avskärma ljuset men man kan ju använda vad som helst man hittar hemma. Det är också viktigt att inte ha fönster öppna för minsta lilla vindpuff kan få röken att bete sig konstigt. Skärpan ställde jag in på rökelseklossen för det är väldigt svårt att ställa in skärpan på röken.

Ha det så kul med fotandet!!!!

Den gyllene timmen

Den gyllene timmen är då solen går ner eller upp. Första timmen infaller inom 1 timme från det att solen passerat horrisonten och den andra timmen är när solen håller på att gå ner.

Det man brukar uppskatta med detta ljus är skuggornas förändring och att färgerna blir förstärkta.

Tips:

*Åk ut till fotoplatsen lite innan soluppgång/nedgång. Det
är inte bra att stressa med kamerautrustning m.m.

*Använd manuell vitbalans för att skapa den färgkänsla du själv vill ha.

*Använd stativ för klarare bilder.

*Fota så många bilder som möjligt eftersom ljuset ändras hela tiden.

*Fota med låg ISO och lång slutartid.

Imorgon går solen upp i Stockholm kl.06:26 och ner kl.18:55.

The Scams på Nalen plåtningen

Halloy! Nu har jag rensat i bilderna och skickat favoriterna till tidningen där de ska publiseras *spännande* Jag tänkte visa lite smakprov här på bloggen så får ni se resten av bilderna när de kommer upp på hemsidan.


Dagen efter

Gosh, de gick bra på fotograferingen men jävlar vilken konkurrens jag hade. Det var två andra fotografer där och den ena två meter långa fotografen tyckte att han ägde scenen. Men ibland är det bra att vara en liten tjej för jag kunde hitta små utrymmen att fota från utan headbangande rockers :) Bilder kommer snart!

fota på Nalen

Ikväll blir det fotografering på Nalen. Bandet heter The Scams och jag ska fota för tidningen http://crankitup.se/

Det ska bli jätteroligt men jag är nervös att mitt objectiv inte håller måttet :/ men jag har inte råd att köpa nya kameragrejer nu!

För dig som inte såg bilderna från förra spelningen: http://crankitup.se/blogs/blog/2011/09/07/solitude-live-pa-harry-b-james-enligt-trigo/

Några tips inför kvällen?

Promenad vid edsviken

Det är alltid bra att ha med sig kameran ut när man går på promenad. Man vet aldrig när ett motiv dyker upp så jag försöker vänja mig vid att alltid bära med mig kameran. Måste dock köpa en kameraryggsäck för min sidväska knarrar och piper när jag går :/ det låter som om jag har en ledsen mus i väskan *fail*


Fullmåne

Detta är en bild från 19 mars 2011 när månen var 14 procent större och 30 procent ljusare än vanligt. Den var på 356 578 kilometers avstånd. Det var otroligt vackert och magiskt och jag var ute i den kalla mars natten i Haga Parken och fotade.  Använde mig av ett 300 mm objektiv.Fotade med dessa inställningar: f/8, 1/160, iso 100

I en blogg?

Hallå alla läsare! Vad vill ni se i en fotoblogg egentligen? Är det nya bilder varje dag, fototips, personligt prat om mig?

Drunknade cyklar

Någon hade fiskat upp två cyklar från Edsvikens botten. Undrar hur de hamnade där?


Det här är jag förresten

Ja men typ, så här ser jag ut *intresseflagga*
Hur du bygger en egen ljusbox

Detta kanske är självklart för många men jag vet att jag kollade upp hur man bygger en ljusbox innan jag gjorde en egen. Så skåda min vackra illustration :P


Ljusbox

Jag byggde en egen ljusbox med hjälp av en kartong, vita papper och lampa. Ska rita upp en skiss på hur jag gjorde i nästa inlägg.


Nattrafik

Ute igår natt och fotade trafik med lång slutartid. Det är väldigt varierande tema i min fotoblogg men det är kul tycker jag :)Bildera är tagna runt kl23 med f/13, ISO 100, 8 sec exp.

Riktiga fotografen

I lördags fotade jag en live spelning på Harry B James. Det gick bra även om jag inte hade ett så ljuskänsligt objektiv och sen var det ju den andra fotografen också som jag fick slåss med om de bästa bilderna ;)
Här är länk till artikel och bilder: http://crankitup.se/blogs/blog/2011/09/07/solitude-live-pa-harry-b-james-enligt-trigo/

Nu är de höst

Nu är det höst för nu har mina fiollektioner startat. Det var jätteroligt att spela med min lärare igen. Han är en riktig charmör på 65 år med rutik skjorta och med tupén på sne :) men så ska väl en fiollärare se ut?Lite härliga stämningbilder på min fiol..violio..lej!

Fotodag på Skansen

Tänkte dela med mig av mina två favoritbilder från Skansen. Ett hett tips är att åka dit på kvällen för då har de flesta besökare åkt hem och djuren kommer fram och leker och visar upp sina bästa sidor.


Nyponsoppa recept

Det här är väldigt off-topic men jag vill dela med mig av receptet på nyponsoppa som jag gjorde idag! Fullt med c-vitamin för ala höstförkylda.Ingredienser

6 dl färska nypon
2 liter vatten
ca 1 dl socker
2 msk potatismjöl

Gör så här

Snoppa, skölj och koka nyponen i vattnet. När de är helt mjuka, passeras/mosas dom genom en sikt.
Skölj ur kastrullen, häll tillbaka purén, tillsätt socker, späd med vatten från uppkoket och smaka av.
Red soppan med potatismjöl utrört i vatten. Koka upp.

Klart!

Barcelona

Jag var i Barcelona i somras och kunde inte låta bli att gå ner och fota demostrationerna på Placa de Catalunya. Det var en väldigt speciell stämning!
RSS 2.0